יום ראשון, 8 בנובמבר 2015

בייגלה ירושלמי

מי לא אוהב בייגלה ועוד שמכינים לבד בבית, הכי טרי וטעים
אני מכינה בייגלה בערך כמו שאני מכינה חלות, בדרך כלל זה בשבתות וחגים

מצרכים:

1. 500 גרם קמח
2. 15 גרם שמרים יבשים - 2 כפות שטוחות
3. 50 גרם סוכר - 1/4 כוס
4. 2 ביצים שלמות
5. 25 גרם מרגרינה אם רוצים חלבי, אפשר חמאה
6. 35 גרם חלב או מים - כוס חד פעמית מלאה
7. 5 גרם מלח - 1 כפית
8. 1 ביצה טרופה ושומשום לפיזור

הכנה:

1. להכניס לקערת המיקסר את כל המצרכים, חוץ מהמלח
2. ללוש 2 דקות על מהירות נמוכה
3. אחרי 2 דקות, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 8 דקות במהירות           גבוהה יותר
4. לכסות ולהתפיח בערך שעה - אפשר בקערת המיקסר
5. לאחר ההתפחה הראשונה, להוציא למשטח עבודה, ללוש טיפה את הבצק,       להכין צורות של בייגלה ולהניח בתבנית מתאימה
6. למרוח ביצה, לפזר שומשום, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עוד 40 דקות
7. אחרי ההתפחה השנייה, לאפות בערך 15-20 דקות בחום של 180 מעלות












אין תגובות: