יום ראשון, 21 במאי 2017

באניצה - מאפה בצק פילו ממולא בגבינות - להדפיס מתכון ולשמור לשבועות


עוד מתכון לחג שבועות - מאפה בצק פילו טעים ממולא בגבינות.
למאפה הזה קוראים באניצה, שזה למעשה מעין בורקס גדול, עשוי משכבות של בצק פילו בתחתית ולמעלה ובאמצע המילוי, אותו אופים בתבנית מרובעת גדולה.
המילוי יכול להיות גבינות, בשר טחון, או תפוחי אדמה, ממש כמו הבורקסים הקטנים. את המאפה עדיף לאכול איך שהוא יוצא מהתנור, חם ופריך. אני קוראת לזה בקיצור: דפי פילו ממולאים גבינות.

הוראות מקדימות:
  • זה נראה הרבה מלל, אבל ההכנה פשוטה וקלה
  • את הבצק יש להפשיר במקרר לפחות 12 שעות 
  • בכל זמן ההכנה, חשוב להניח על הדפים מגבת לחה כדי שלא יתייבשו 
  • לחמם תנור ל-200 מעלות 
  • אפשר להשתמש בחמאה מומסת או בתרסיס שמן
  • אפשר לערבב כמה סוגי גבינות שונים
מצרכים:
  • 1 חבילה של בצק פילו 
  • 300 גרם גבינות מעורבות מגורדות. אני ערבבתי חמד, פרמזן, מוצרלה 
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% 
  • 2 ביצים שלמות 
  • 1/2 כוס חלב 
  • מעט מלח ופלפל שחור - לא להגזים עם המלח כי הגבינות מלוחות מספיק 
  • 200 גרם חמאה מומסת או תרסיס שמן
אופן הכנה:
  • לערבב בקערה את כל הגבינות, הביצים, החלב, מלח, פלפל 
  • למרוח תבנית מתאימה בחמאה מומסת או בתרסיס שמן
  • לקחת דף פילו, לשטח בתבנית, למרוח בחמאה מומסת, להוסיף עוד דף, למרוח בחמאה. לחזור על אותה פעולה עם עוד 5 דפים. 
  • לקחת 5 עלים לחתוך לחצי ולגלגל כל חצי לכדור רפוי (בתמונה למטה). להניח מעל הדפים בתבנית אחד ליד השני עם מעט מרווחים ביניהם, לשפוך מעל את תערובת הגבינות
  • לכסות עם דף פילו, שוב לשמן בחמאה מומסת וככה לעשות עם כל הדפים שנשארו 
  • לפני הדף האחרון, לאסוף את הקצוות וליישר על המאפה
  • את הדף האחרון לשטח מעל, את הקצוות להכניס פנימה ולמרוח בחמאה או בתרסיס
  • עם סכין משוננת, לפרוס את המאפה לריבועים ולפזר מעל שומשום
  • לאפות 3/4 שעה או עד שהמאפה מקלב צבע זהוב חום
  • להגיש חם
קצת תמונות על תהליך ההכנה - תערובת הגבינות

החמאה המומסת

עלי הפילו בתבנית

עלים חתוכים ומגולגלים לכדור רפוי

תערובת הגבינות מעל העלים

חותכים לריבועים לפני האפייה

מפזרים שומשום ולתנור

בתיאבון, תהנו




אני מאחלת לכל עם ישראל חג שמח

תגובה 1:

Unknown אמר/ה...

מעניין, שונה ומאתגר