- להפשיר חבילה של דפי פילו לילה מראש במקרר
- לטחון או לגרוס את האגוזים והשקדים למרקם שאתם אוהבים, עבה, דק, מה שבא לכם ו
- לערבב אותם בקערה עם סוכר - להשאיר מעט מהתערובת לקישוט
- להכין תבנית אפיה של התנור מרופדת בנייר אפייה
- לחמם תנור ל- 180מעלות
- לאחר האפייה ולאחר שהרולדות התקררו, אני מוציאה מהתבנית ושומרת בתבנית אפייה אחרת מרופדת בנייר אפייה
- 1 חבילה בצק פילו
- 1/2 חבילה חמאה מומסת, אם יהיה צורך בעוד, אפשר להכין
- 3 כוסות של שקדים ואגוזים (אפשר פיסטוקים טחונים)
- 1/2 כוס סוכר חום או סוכר דמררה
- 2 כוסות סוכר
- 2 וחצי כוסות מים
- מיץ מלימון אחד בינוני
הכנה:
בסיר מתאים להרתיח מים סוכר ולימון, לבשל בערך 20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך, לקרר
כשהרולדות מוכנות, להוציא מהתנור ולשפוך מעל את הסירופ, להקפיד לשפוך על כל הרולדות
לפזר מעל אגוזים, לשמור כמו שכתבתי למעלה.
- להניח הדפים על משטח עבודה, לכסות במגבת רטובה, על מנת שאפשר יהיה לשלוף את הדפים בקלות
- לקחת עלה, להניח על משטח עבודה משומן במעט חמאה, למרוח חמאה על העלה
- להוסיף עוד עלה ולשמן, ככה לעשות עם עלה נוסף (3 בסה"כ)
- לפזר מילוי בקצה של העלה שקרוב אלינו
- לגלגל לרולדה, להקפיד שהמילוי לא יצא מהקצוות, להניח בתבנית
- ככה לעשות עם כל העלים, בכל רולדה יהיו לנו שלושה עלים
- כשהרולדות בתבנית, לפני האפייה, לחתוך לפרוסות עם סכין משוננת
- לאפות בין 40 ל-45 דקות עד שהמאפה מקבל גוון זהוב
בסיר מתאים להרתיח מים סוכר ולימון, לבשל בערך 20 דקות עד לקבלת סירופ סמיך, לקרר
כשהרולדות מוכנות, להוציא מהתנור ולשפוך מעל את הסירופ, להקפיד לשפוך על כל הרולדות
לפזר מעל אגוזים, לשמור כמו שכתבתי למעלה.
תגובה 1:
בקלאווה משגעת בתיה גמר חתימה טובה יפתי נשיקות
הוסף רשומת תגובה