Blogger Wordpress Gadgets

יום שבת, 10 באוקטובר 2015

קובה אדום

 כבכל בית כורדי וכנראה לא רק, כי הקובה בשישי כבר הפך להיות חוצה עדות
בכל שישי חובה קובה, לפעמים אני מכינה שני סוגים, קובה חמוסתה וקובה אדום.
כאן אביא את המתכון לקובה אדום. הכנת הקובה מלווה בכמה שלבים, מהסיבה הזו, אני תמיד מכינה את המילוי מראש ומקפיאה.
כמובן שגם את הקובה ניתן להקפיא לאחר הגלגול.
את הבשר אני טוחנת לבד, טוחנת אותו גס. אני קונה מס' 4 או 2 או 10 וגם מערבבת ביניהם. לפעמים אני מוסיפה למילוי גם שומן כבש שמוסיף מאוד.
אז בואו נתחיל בהכנות עם המצרכים של המילוי:
  1. 1 קילו בשר טחון 
  2. 4 בצלים גדולים
  3. 8 שיני שום קצוצים
  4. מלח, פלפל שחור, מעט בהרט, למי שאוהב חריף גם פלפל צ'ילי
  5. אפשר להוסיף גם סלרי חתוך לקוביות
  6. להכניס את הבשר לסיר או למחבת מתאימה (אני מעדיפה סיר), ללא שמן, לערבב ולאדות, להמשיך ולאדות, וכל הזמן לערבב, עד שכל הנוזלים נספגים.
  7. להוסיף בצל קצוץ, שום, סלרי, תבלינים, לערבב היטב, להמשיך בבישול  שהבשר מתבשל (לטעום כן), לקרר ולשמור במקרר.
  8. עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא.
מצרכים לבצק הקובה:
  1. 1/2 קילו סולת
  2. 1 כוס ג'ריש
  3. 2 כפות מלח
  4. להכניס לקערה מתאימה את הג'ריש לכסות במים ולהשרות כחצי שעה לערך. לסנן ולהחזיר מיד לקערה
  5. להוסיף לקערה את הסולת והמלח ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק די גמיש ונוח לעבודה
  6. כל הזמן לעבוד עם ידיים רטובות
  7. אם הבצק מעט קשה, להוסיף ממש מעט מים עד לקבלת המרקם המתאים. אם הבצק רך, להוסיף קצת סולת
  8. לאחר הלישה, להניח בצד למנוחה של רבע שעה
  9. לקחת מעט מהבצק, ליצור גומה, למלא במילוי הבשר ולסגור היטב לצורה עגולה או שטוחה
  10. להניח על מגש עם ניילון ברווחים ביניהם, בשלב הזה אפשר להקפיא.
מצרכים למרק 
  1. 2 עד 3 סלקים אדומים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  2. 2 בצלים גדולים קצוצים
  3. 1 עגבניה גדולה קצוצה
  4. 1/2 חבילה פטרוזיליה ו-1/2 חבילה כוסברה קצוצים
  5. 1 חבילה עלי מנגולד קצוצים
  6. מי שאוהב יכול להוסיף גם קישואים
  7. 5 כפות גדושות רסק עגבניות
  8. 1 כף סוכר - אפשר דמררה
  9. 1/2 כפית מלח לימון או מיץ מלימון אחד שלם על מנת לשמור על הצבע האדום
  10. 1 כף מלח 
  11. מעט שמן לטיגון
הבישול:
  1. בסיר  מתאים להוסיף שמן ולטגן את הבצל
  2. להוסיף את העגבניות ולערבב
  3. להוסיף את הסלק, לערבב ולתת מעין טיגון בערך 10 דקות
  4. לכסות במים עד חצי מגובה הסיר ולהרתיח, להנמיך את האש ולבשל את הסלק בערך כעשרים דקות.
  5. להוסיף רסק עגבניות, סוכר, מלח לימון ומלח, להמשיך ולבשל עוד כ-10 דקות. להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה, עלי המנגולד והקישואים ולערבב.
  6. כשהכל מעורבב היטב ורותח, להוסיף את הקובה, כל פעם בין 8 ל-10 קובה
  7. כשהראשונים צפים, להוסיף את השאר, לא לערבב את הקובה שבתוך הסיר, רק לנער 
  8. לאחר שהכנסנו את כל הקובה לבשל כ-10 דקות על אש גבוהה, להנמיך את האש ולבשל עוד שעה.
  9. להגיש חם.
קצת תמונות על התהליך: 
הכנת הכדורים: לוקחים חתיכה מהבצק ועושים בה גומה
ממלאים במילוי
סוגרים לכדור או לכל צורה אחרת שאוהבים
בשלב הזה של הכנת הקובה - אפשר להקפיא
קוביות הסלק מוכנסות לסיר
 עלי המנגולד
כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
 קישואים












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה