יום שני, 2 בנובמבר 2015

מניפות חצילים במילוי גבינות


אני מתה על חצילים, בכל צורה וכשראיתי את המתכון הזה החלטתי שזה מה שאני מכינה למשפחה שלי ואכן המחמאות לא אחרו לבוא. 
הרעיון למתכון נלקח מהבלוג של חברתי טובה'לה: מהמטבח של טובה'לה
מצרכים:
  1. 1 חציל גדול - הכי טוב חציל בלאדי שטוף ונקי
  2. 3 עגבניות פרוסות 
  3. 3 בצלים פרוסים 
  4. פרוסות של גבינה צהובה לפי מספר החיתוכים 
  5. פרוסות של גבינה מלוחה גם לפי מספר החיתוכים 
  6. אני הוספתי גם גבינת קצ'קבל וגם פיזרתי מעל – בכלל, תתפרעו עם הגבינות, זה הכי טעים 
  7. מעט מאוד מלח (כי הגבינות מלוחות) ופלפל שחור 
  8. מעט אורגנו, לי יש זעתר בגינה, אז הוספתי זעתר במקום אורגנו 
  9. שמן זית לזילוף 
הכנה:
  1. להכין תבנית מתאימה לאפייה שגם תוגש ישירות לשולחן, כדי שהחציל לא יתפרק כשמוציאים אותו  מהתבנית
  2. לפרוס את החציל לפרוסות דקות, מעין מניפה, מהעוקץ לאורך, לא להסיר את העוקץ 
  3. להניח בתבנית בצל ועגבניות, להמליח ולפלפל מעט 
  4. לסדר בין פרוסות החציל הפרוס גבינות, עגבניה ובצל 
  5. מעל לפזר מעט מלח ופלפל שחור ואת הזעתר/אורגנו 
  6. לזלף מעל שמן זית 
  7. לאפות בערך שעה בתנור שחומם מראש של- 180 מעלות או עד שהחצילים מוכנים
  8. להגיש חם 









אין תגובות: