Blogger Wordpress Gadgets

יום חמישי, 15 בדצמבר 2016

פאי ריבת תות שדה

פאי ריבה, סוג של עוגה שאני מאוד אוהבת. ההכנה קלה מאוד, אין מצב שהעוגה לא מצליחה

מצרכים לבצק פריך: 

1. 240 גרם קמח מנופה = בערך 1.5 כוסות אוניברסליות 
2. 160 גרם חמאה קרה 
3. 80 גרם סוכר עדיף אבקת סוכר = חצי כוס ועוד כף גדושה
4. מעט תמצית וניל איכותית
5. 1 ביצה
6. למילוי: 1 צנצנת של ריבת תות שדה, מעורבבת עם מעט מים חמים לריכוך

הכנה:

1. להכניס למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה את כל חומרי הבצק וללוש לבצק רך. 
2. לעטוף את הבצק, להכניס למקרר למנוחה של 1/2 שעה לפחות, אפשר להכין לילה מראש ולהשאיר       במקרר.
4. לחלק את הבצק ל-3/4 ו-1/4. את ה-1/4 לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא
4. לחמם תנור ל-160 מעלות ולהכין תבנית פאי בגודל 24 ס"מ
5. לקמח היטב משטח עבודה, לשטח מעליו את הבצק עם מערוך (3/4)
6. להרים את הבצק בעדינות ולהניח בתבנית פאי מתאימה (עגולה או מוארכת), להדק את השוליים
7. לאפות אפייה עיוורת: להניח מעל הבצק נייר אפייה, לפזר גרגרי חומוס או שעועית ולאפות בערך 20       דקות עד שהפאי מקבל גוון זהוב
7. להוציא ולקרר, לשמור את הגרגרים בשקית לפעם הבאה
9. לפזר מעל את הריבה ולשטח אותה על העוגה
10. להוציא את הבצק מהמקפיא, לגרד מעל העוגה
11. להכניס לאפייה נוספת של 20 דקות עד שהבצק מלמעלה מקבל גוון זהוב















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה