יום ראשון, 19 במרץ 2017

לזניה חלבית

להכין לזניה ולהתענג עליה, בעודה חמה אין תענוג גדול מזה
הכנה קלה מאוד, עם מצרכים פשוטים וזמינים.

מצרכים:

1. 1 חבילה דפי לזניה מוכנים
2. 1 קופסא של עגבניות מרוסקות ברוטב שום או 2 צנצנות של רוטב פסטה מוכן
3. 500 גרם גבינות ממה שיש במקרר (לבנה, צהובה, קשקבל, מוצרלה)
4. 1 ביצה שלמה
5. 1 כפית שטוחה מלח
6. 1 כפית שטוחה פלפל שחור
7. 2 שיני שום קצוץ


הכנה: - לחמם את התנור ל-170 מעלות


1. להכניס לקערה: גבינות, ביצה, מלח, פלפל שחור ושום ולערבב היטב
2. לקחת תבנית אפיה מתאימה ולרסס מעט בשמן קנולה
3. לשטח דפי הלזניה שיכסו את התחתית
4. לכסות את דפי הלזניה ברוטב
5. לפזר מעל מחצית מכמות הגבינה
6. ושוב לחזור על הפעולות: דפי לזניה, רוטב, גבינות
7. לסיים בדפי לזניה ולפזר מעל את הרוטב שנשאר כך שכל הדפים יהיו מכוסים בנוזל
8. לכסות בנייר אפיה ומעל בנייר כסף, לאפות בערך שעה
9. בגמר האפיה, להשאיר את התבנית בתנור בערך חצי שעה להתגבש - להגיש חם





אין תגובות: