Blogger Wordpress Gadgets

יום שלישי, 25 באפריל 2017

רולדות מבצק פריך


מכירים את זה שאתם רוצים להכין משהו, מחפשים את המתכון ולא מוצאים? ככה זה עם מתכונים ישנים, אגב, גם מסיבה זו פתחתי את הבלוג כדי לשמר את המתכונים שלי.
בקיצור הרבה זמן אני רוצה להכין רולדות, לא רציתי לקחת מתכונים אחרים ולא מצאתי את המתכון שהיה לי. והנה בחיפוש אחרי מתכון אחר, מצאתי אותו... יש....


כמה הערות:
  • מהמתכון מכינים 6 רולדות, אפשר להקטין כמויות
  • המתכון קל והבצק יוצא פריך וטעים (בגלל המרגרינה שמהווה חלק חשוב בבצק)
  • אפשר להחליף מרגרינה אחת במיץ תפוזים ושמן (3/4 כוס מכל נוזל)
  • ממלאים באיזה מילוי שאוהבים, אני הכנתי חלק במילוי ממרח תמרים ומעל אגוזים קצוצים וחלק במילוי ממרח נוטלה ומעל אגוזים קצוצים. בכל מקרה, שתי האפשרויות טעימות. 
  • אפשרות נוספת היא למרוח ריבה כלשהי, רצוי אדומה ומעל לפזר קוקוס, או למרוח ממרח לוטוס, ממרח שוקולד השחר ועוד לפי יד הדימיון...
המתכון:
  1. 1 קילו קמח מנופה
  2. 2 חבילות אבקת אפיה
  3. 1 כוס סוכר
  4. 2 מרגרינה רכה - כדי שהבצק יצא רך.
  5. ממרח תמרים/נוטלה
  6. אגוזים קצוצים - בערך 300-400 גרם
  7. 1 ביצה שלמה

אופן הכנה:
  1. להכניס את כל חומרי הבצק מ-1-5 למיקסר וללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש
  2. להניח את הבצק במקרר לחצי שעה למנוחה
  3. להעביר למשטח עבודה, לחלק ל-6 חלקים
  4. לחמם תנור ל-180 מעלות
  5. לרדד, למרוח ממרח שבחרתם, לפזר מעל אגוזים, לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית מתאימה
  6. למרוח מעל ביצה
  7. לאפות בערך 40 דקות עד לקבלת גוון זהוב
  8. לקרר ולחתוך בעדינות לפרוסות יפות
  9. לשמור במיכל סגור 








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה