Blogger Wordpress Gadgets

יום שלישי, 4 באפריל 2017

כופתאות מקמח מצה ממולאות בשר לפסח


הכופתאות המושלמות שלי ממולאות בשר ומקמח מצה לפסח..
למה שלא תשקיעו ותכינו למשפחה שלכם בפסח כופתאות ממולאות בשר במקום הקיינדלך הרגילים שאנחנו מכירים? זה המתכון שלי לכופתאות מושלמות.... קצת עבודה, אבל שווה והמלצה שלי להכין מראש ולהקפיא....
זה לא סוד שאצלי אוהבים קובה, הילדים מוכנים לאכול כל השבוע קובה וכבר הם דואגים מה יהיה להם לאכול בפסח. הבטחתי להם שהקובה לא יחסר להם, ולא רק, אלא שיהיו להם שני סוגים של קובה.
הסוג הראשון שאני מעלה כאן, כופתאות מקמח מצה ממולאות בשר. 

קצת עבודה, אבל שווה.
                                              קצת תמונות על התהליך ולאחר מכן המתכון
הקצפת החלבונים
ערבוב החלבונים עם התערובת







והמתכון: 
הערות מקדימות:
  • אפשר ומומלץ להכין מראש ולהקפיא
  • אפשר לבשל אותן במרק ואפשר לטגן בזהירות
  • מהכמות הזו יוצאות בין 45-50 כופתאות
  • את המילוי גם אפשר להכין מראש ולהקפיא
מצרכים למילוי הכופתאות ואופן הכנה:
  • 1/2 קילו בשר טחון או קצוץ 
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים
  • 1 כפית שטוחה מלח + 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה + 1 כפית פלפל שחור 
  • 1/2 חבילה סלרי קצוץ דק
  • לטגן את הבצל, כשמזהיב, להוסיף את הבשר, לפורר ולטגן עד לספיגת כל הנוזלים, להוסיף את הסלרי, להמשיך לבשל עד לקבלת מילוי יבש, להוסיף מלח, פפריקה, פלפל, 
  • לערבב, להניח לתערובת להתקרר
מצרכים לבצק:
  • 400 גרם קמח מצות
  • 2 כפיות מלח + 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק מאוד
  • 1/2 כוס שמן אפשר שמן זית או שמן רגיל - אני שמה קנולה
  • 5 ביצים מופרדות
  • 2 כוסות מים רגילים מהברז
הכנת הבצק:
  • להכניס לקערה גדולה ורחבה: קמח מצות, מלח, פלפל, פטרוזליה, שמן ו-5 חלמונים ומערבבים, מוסיפים את המים לאט לאט תוך כדי ערבוב הבצק עד לקבלת בצק מעט רטוב אך נוח לעיבוד.
  • בקערה נפרדת, להקציף חלבונים לקצף חזק ויציב, להוסיף בכמה פעמים לתערובת שהכנו ולערבב בכף עץ לתוך הבצק עד שהקצף נבלע בתוך הבצק. אם הבצק דביק מידי להוסיף טיפה של קמח 
  • להרטיב מעט את הידיים (אני מעדיפה לעבוד עם כפפות חד פעמיות) וללוש את התערובת, ליצור כדור קטן, אם קבלנו כדור נוח לעבודה, הבצק מוכן. 
  • לכסות בניילון נצמד להכניס למקרר לפחות לחצי שעה למנוחה, אפשר יותר. 
  • להוציא את הבצק מהמקרר, לחלק לכדורים לא גדולים, כי הם מתנפחים בבישול להניח במגש 
  • לקחת חתיכה מהבצק וליצור גומה כמו בתמונה, למלא במילוי שמחכה לנו וליצור כופתאות בכל צורה שרוצים, עגולים, אליפסים, כל הזמן לעבוד עם ידיים רטובות 
  • לסדר את הכופתאות במגש שעליו מונח ניילון למניעת הדבקה 
  • בשלב זה אפשר להקפיא. 
בישול במרק: להכין מרק עוף עם ירקות שורש, להכניס את הכופתאות, לא בבת אחת, כל פעם בין 5 ל-7 כדורים. כשהם מוכנות הן צפות

לטיגון: לחמם שמן עמוק ולטגן בעדינות, כל פעם 2-3 עד להזהבה


חג שמח וכשר לכל עם ישראל








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה