Blogger Wordpress Gadgets

יום רביעי, 5 באפריל 2017

קובה שיפטה לפסח - לאוכלי קיטניות

 מעלה כאן עוד מתכון לקובה לפסח, קובה שיפטה של הכורדים. ההכנה דורשת קצת עבודה אבל שווה
כמה הערות:
  • את המילוי עדיף להכין מראש וגם להקפיא, מקל מאוד
    •  
  • גם כאן ההכנה דורשת עבודה, אבל שווה כל ביס. מסיבה זו אני תמיד מכינה כמויות ומקפיאה
  • מהכמות הזו יוצאות בין 55 ל-60 קובה, אפשר להקטין כמויות
  • אפשר להכין את הקובה ללא גם ללא מילוי הבשר
  • אפשר להכין אותם עגולים, אליפסים
  • לחמין, מבשלים כמו שכתבתי, בערב שבת מניחים את הסיר על הפלטה או בתנור כל הלילה
מצרכים למילוי הבשר והכנה - ממליצה להכין מראש ולהקפיא:
  1. 1 קילו בשר טחון
  2. 1/2 חבילה סלרי שטוף וקצוץ
  3. 2-3 בצלים גדולים קצוצים
  4. 1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור + 1 כף פפריקה מתוקה + 1 כף אבקת קארי - לערבב ביחד
  5. 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס חריף - למי שאוהב
  • לטגן את הבצל במחבת רחבה עד להזהבה
  • להוסיף את הבשר הטחון והתבלינים, לערבב ולהמשיך לבשל את התערובת בערך חצי שעה, עד שהתערובת כמעט מוכנה. אפשר לטעום
  • להסיר מהאש ולקרר. בשלב זה אפשר להקפיא 

מצרכים למעטפת והכנה:
  1. 1 קילו אורז פרסי או יסמין (מומלץ יסמין)
  2. 1/2 קילו בשר בקר טחון
  3. 1 קילו חזה עוף טחון
  4. 4 כפות גדושות פפריקה מתוקה + מלח לפי הטעם

  • לשטוף את האורז ולהשרות במים לפחות שלוש שעות. לסנן את הנוזלים היטב 
  • לרסק את האורז עם כפות הידיים
  • לשים את האורז המרוסק לתוך קערה מתאימה ולהוסיף אליו את שני סוגי הבשרים, הפפריקה והמלח.
  • ללוש היטב את כל התערובת במשך 10 דקות. לעבוד כל הזמן עם ידיים רטובות
  • העיסה צריכה להיות רכה ונוחה לעבודה (לא דביקה)
  • אני משתמשת במיקסר ללישה
  • לקחת מעט מהעיסה, לפתוח, למלא ולסגור לצורה עגולה או אליפסה, להניח במגש. זה השלב להקפיא
מצרכים למרק והבישול:
  1. 1 חבילה של עלי מנגולד שטופים וחתוכים לקוביות
  2. 4-5 כפות גדושות רסק עגבניות + 1 כף סוכר + מלח לפי הטעם
  3. חומוס (אפשר חומוס מקופסא)
  • למלא סיר גדול במים עד חצי מגובה הסיר, להוסיף את רסק העגבניות, המלח והסוכר, לערבב ולהרתיח. להוסיף את כדורי הקובה, בין 5-10 כדורים בכל פעם. כשהכדורים צפים מוסיפים עוד
  • להנמיך את האש ולהמשיך לבשל
  • לאחר חצי שעה, להוסיף את עלי המנגולד להמשיך ולבשל את המרק עוד רבע שעה להנמיך את האש ולבשל למשך שעה וחצי נוספות.
  • לקבלת טעם חמצמץ מומלץ לסחוט מעט מיץ לימון לתוך המרק.
  • לחמין, בערב שבת מניחים את הסיר על הפלטה או בתנור כל הלילה
המילוי של הקובה
 העיסה לאחר הלישה
הצילומים מבישול בזמנים שונים

















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה