Blogger Wordpress Gadgets

יום ראשון, 21 במאי 2017

כיסונים או קלצונה במילוי גבינות


תקראו למעדן הזה איך שאתם רוצים: כיסונים, קאלצונה, התוצאה זהה. את הכיסונים האלה למדתי להכין מחמותי. בכל חג שבועות, היתה מכינה לנו. עכשו אני מכינה... גם לה...
אפשר להכין אותם כל השנה, אבל בשבועות, יש להם טעם אחר.

מהכמות הזו יוצאים בין 50 ל-60 כיסונים בגודל סביר. אפשר להקטין כמויות.
מצרכים לבצק:
  • 1 קילו קמח מנופה 
  • 4 ביצים שלמות 
  • 1 כפית מלח 
  • 2 כוסות מים 
מצרכים למילוי:
1/2 קילו גבינה מלוחה חמד מגורדת + 2 כפות גבינה רכה 5%
לערבב את המילוי בקערה, לכסות ולהניח במקרר.
הכנה:
  • להכניס למיקסר את הביצים, 1.5 כוסות מים, מלח, קמח 
  • ללוש הכל ביחד ולהוסיף את יתרת המים בהדרגה, עד לקבלת בצק רך, גמיש ונוח לעבודה 
  • לעטוף את הבצק בניילון נצמד, להניח במקרר לנוח לחצי שעה, אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא עד השימוש. 
  • לחלק את הבצק ל-3 חלקים, להחזיר את שני החלקים למקרר, את החלק השלישי לרדד לעלה דק ולקרוץ עיגולים. 
  • למלא בגבינה ולסגור היטב לסהרון או לצורה אחרת שאוהבים. 
  • להניח על מגש מכוסה בניילון.
  • בשלב הזה אפשר לשלוח את הכיסונים להקפאה ולאחר שקפאו להכניס לתוך שקית ניילון ולסגור היטב עד השימוש. 
הכנת הכיסונים
להרתיח בסיר מתאים מים עם כף מלח, להכניס את הכיסונים, כשהם צפים, הם כמעט מוכנים, להמשיך להרתיח עוד 10 דקות. אפשר לאכול אותם איך שהם ואפשר לפזר מעל גבינת חמד בולגרית או צפתית מגורדות.
    קצת צילומים על התהליך







4 תגובות:

  1. תודה נראה טעים מאד

    השבמחק
  2. ברומנית קרפאלך ממולא גבינה מתוקה יאמי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה.. המתכון עם גבינה מלוחה..

      מחק