Blogger Wordpress Gadgets

יום רביעי, 23 באוגוסט 2017

מרק קובה דלעת


עוד מתכון של קובה והפעם קובה דלעת
כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה - חובה. 
פעם אני מכינה קובה אדום, פעם קובה חמוסתה (מלשון חמוץ) פעם קובה במיה, פעם קובה דלעת. לפעמים אני מכינה שני סוגים. בכורדית אנחנו קוראים לקובה - כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להיבהל, אם הפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.
מתחילים: קודם נכין את המילוי, אני ממליצה להכין מראש, אני מכינה מראש כמות ומקפיאה:
מצרכים והכנה של המילוי:
  1. 1 קילו בשר טחון - לבקש מהקצב אם יש טחון עבה עדיף. 
  2. אני קונה בשר מס' 2 ומטפלת בו לבד בבית 
  3. 5-6 עלי סלרי שטופים וקצוצים דק 
  4. 2 בצלים קצוצים 
  5. 6 שיני שום 
  6. 1 כפית מלח, 1 כפית בהרט, אפשר להוסיף מעט צ'ילי חריף למי שאוהב הכנת המילוי:
  7. לטגן בצל, להוסיף את הבשר ולטגן בערך חצי שעה, לערבב ולהמשיך לבשל עד שהבשר יהיה עשוי ומוכן לאכילה, לכבות את האש, להוסיף את השום והסלרי, לערבב היטב ולקרר.
מצרכים למעטפת של הקובה
  1. 1/4 קילו ג`ריש - בורגול שטחון דק, אפשר למצוא בכל סופר 
  2. 1/2 קילו סולת, להעביר דרך במסננת 
  3. 1 כף מלח  
     הכנת המעטפת:
  1. להכניס לקערה מתאימה את הג`ריש, לשטוף היטב ולהשרות חצי שעה לערך, לאחר חצי שעה, לסנן מהמים, לתת לכל הנוזלים לרדת, להחזיר לקערה, להוסיף את הסולת והמלח ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק רך שיהיה נוח לעבוד אתו. הוא צריך להיות על גבול הרך/קשה, לא ללוש יותר מידי, אם צריך, להוסיף מעט מים תוך כדי לישה. 
  2. להקפיד כל הזמן לעבוד עם ידיים רטובות. 
  3. לקחת מעט מהבצק, לעשות גומה, למלא ולסגור לקובה, אפשר עגולים, אפשר שטוחים, להניח במגש שמונח עליו ניילון או נייר אפייה, לסדר אותם במרווחים, שלא יהיו דבוקים אחד לשני. 
  4. בשלב הזה אני גם מקפיאה. 

מצרכים למרק:
  1. 2 בצלים קצוצים 
  2. 2 עגבניות קצוצות 
  3. דלעת חתוכה לקוביות
  4. 1 חבילה עלי מנגולד שטופים היטב וחתוכים לחתיכות גסות 
  5. 6 שיני שום קצוצים
  6. 1 כף שטוחה מלח, 1 כף שטוחה כורכום ו-1 כף שטוחה בהרט 
  7. 2 כפות גדושות מרק עוף 
הכנת המרק והבישול:
  1. לטגן בצל במעט שמן, להוסיף את העגבניות, לערבב
  2. למלא את הסיר מים עד גובה 3/4 ולהביא לרתיחה 
  3. כשרותח, להוסיף את עלי המנגולד ולבשל כ-10 דקות, להוסיף את הדלעת
  4. להוסיף את התבלינים ולערבב 
  5. כשרותח להוסיף את הקובה, כל פעם קצת, בין 5 ל-10 תלוי בגודל הסיר, שלא ידבקו אחד לשני, ברתיחה הבאה, להוסיף עוד קובה, עד שתסיימו את הכמות שאתם רוצים להכין. לא לערבב בכף, הערבוב ייעשה על ידי נענוע הסיר. 
  6. לבשל בערך חצי שעה על אש בינונית 
  7. להגיש חם




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה