יום שבת, 9 בדצמבר 2017

סופגניות ודונטאס מקמח שמרים של אוסם

אוטוטו חג חנוכה ומה הכי מאפיין את החג אם לא סופגניות. 
היום אפשר להשיג סופגניות בכל מיני טעמים וצורות, אבל אני הכי אוהבת את הסופגנייה הרגילה, עם ריבת תות שדה
יש לי מתכון של סופגניות קלות להכנה, בלי להתפיח שאותן אני מכינה בחנוכה, אבל הפעם החלטתי שאני רוצה לנסות גם סופגניות מבצק שמרים.
המתכון נלקח מאתר בישולים, טעם של בית, ממליצה להכנס ולהרשם לאתר... תמצאו בו מלא מתכונים כל מה שאתם רוצים ומחפשים, תמצאו כאן. 
את המתכון לקחתי גם מהאתר הזה וכמובן השתמשתי בקמח שמרים של אוסם. 

מצרכים: 
  1. 4 כוסות קמח שמרים אסם
  2. 2 כפות שמן
  3. 3 חלמונים
  4. 2 ביצים שלמות
  5. 1/2 כפית מלח
  6. 4 כפות סוכר
  7. 1 כוס מים פושרים
  8. 2 כפות ברנדי
  9. 1 כף גרידת לימון
  10. 1 כוס שמן לטיגון עמוק
הכנה:
  1. שופכים לקערה מרכיבי הבצק ומערבבים במיקסר בוו לישה במהירות בינונית למשך 7 דקות עד שמתקבל בצק חלק, אם הבצק מעט דביק ניתן להוסיף מעט קמח שמרים.
  2. מכסים את הקערה ומשאירים לתפוח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כ-90 דקות.
  3. כשהבצק תפוח, מקמחים ידיים כדי שהבצק לא יידבק ולשים אותו להוצאת האוויר.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי כשני ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של כששה ס"מ.
  5. לדונטאס - בחלק מהעיגולים קורצים עוד עיגול כגודל פקק של בקבוק או קצת יותר גדול.
  6. מעבירים את העיגולים למגש מרופד בנייר אפיה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
  7. מחממים שמן בסיר טיגון בגובה של כארבעה ס"מ לפחות.
  8. מכניסים לשמן החם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
  9. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  10. ממלאים בעזרת מזלף עם פיה ארוכה בשוקולד, או ריבה ובוזקים אבקת סוכר.
  11. את הדונטאס טובלים בשוקולד מומס עם מעט שמן ומעטרים בסוכריות










אין תגובות: