יום רביעי, 16 במאי 2018

גביניות לחג השבועות ולכל השנה

אני אוהבת מאוד גביניות ובכלל עוגות גבינה, אם אקנה עוגה, תמיד אעדיף עוגת גבינה ואם יש גביניות - סבבה. 
טעמתי הרבה גביניות, כל קונדיטוריה מכינה אותן בטעמים שונים. אני הכי אוהבת אותם עם צימוקים, בגלל שבני הבית שלי לא אוהבים צימוקים, ויתרתי. אם אתם אוהבים, אל תוותרו, זה משדרג את הטעם.

לפני שנתחיל,כמה הערות:
  • מהכמות הזו יוצאות בין 25 ל-30 גביניות, תלוי בגודל 
  • את הבצק אפשר ללוש ביד, במג`מיקס או במיקסר. אני לשתי במג`מיקס
  • כדי לקבל בצק שמרים טוב, חייבים לשקול כמויות 
  • ליתר בטחון, ציינתי את הכמויות גם במשקל וגם בכוסות
  • מידת הכוסות היא בערך, לקבלת בצק טוב, המשקל נכון יותר 
  • להכין קודם את המילוי, לכסות ולהכניס למקרר 
  • גודל הגבינית:  10X10
מצרכים והכנת המילוי:
  1. 500 גרם גבינה כחושה - אני השתמשתי בטוב טעם 
  2. 100 גרם סוכר = 1/2 כוס 
  3. גרידת מלימון אחד
  4. 3 כפות קורנפלור + 50 גרם אבקת אינסטנט וניל 
  5. 1 סוכר וניל
  6. 1 חלמון ביצה
  7. מי שאוהב יכול להוסיף צימוקים 
  8. לערבב את כל מצרכי המילוי, לכסות ולהניח במקרר
מצרכים לבצק:
  1. 560 גרם קמח = בערך 4 ורבע כוסות
  2. 24 גרם שמרים טריים או 12 גרם שמרים יבשים = 2 כפות שטוחות
  3. 50 גרם אינסטנט וניל = 1/4 כוס
  4. 50 גרם סוכר = 1/4 כוס
  5. 50 גרם חמאה רכה מאוד 
  6. 50 מ"ל שמן = 1/4 כוס
  7. 1 ביצה
  8. 1/2 כפית מלח
  9. 2 כוסות מים בערך
הוראות הכנה:
  1. להכניס למיקסר: שמן, ביצה, מלח, חמאה, סוכר, אינסטנט וניל
  2. לפזר מעל את הקמח ומעל את השמרים
  3. להוסיף את המים וללוש עד לקבלת בצק רך מאוד ונעים לעבודה
  4. לכסות בניילון נצמד ולהניח לתפיחה ראשונה של שעה בערך עד להכפלת הבצק
  5. אחרי שעה, להדליק את התנור ל-200 מעלות
  6. לחלק את הבצק לשניים שלושה חלקים, לרדד למלבן, לחתוך לריבועים 10X10
  7. להניח מילוי על כל ריבוע, להרטיב את הידיים ולקפל את הקצוות
  8. להצמיד שני קצוות ולסגור ולהצמיד את שני הקצוות האחרים ולסגור למעין ריבוע (בתמונות למטה)
  9. להניח בתבנית מתאימה מרופדת בנייר אפייה
  10. לכסות ולהניח לתפיחה נוספת של שעה
  11. לאפות  כ-15 דקות עד שהמאפים זהובים
  12. לקרר ולפזר מעל אבקת סוכר
















2 תגובות:

Arie אמר/ה...

הרבה זמן לא עשיתי ,מגרה מאוד !

Arie אמר/ה...

מגרה מאוד .