יום שני, 20 ביוני 2016

פסטה ביתית טריה מקמח רגיל

בימים החמים האלה, אין כמו להכין אוכל קל ומהיר הכנה. תנסו להכין פסטה בבית.
ההבדל בין פסטה ביתית לפסטה קנויה, הוא גדול, גם בטעם וגם במרקם, נכון שזה קצת עבודה, אבל שווה כל רגע. 

יום רביעי, 15 ביוני 2016

לילות רמאדאן בעיר טייבה

לקראת אירועי לילות רמאדאן של האוכלוסיה המוסלמית בארץ, הצטרפתי ביחד עם עיתונאים ובלוגרים לסיור חוויה תיירותית, תרבותית, קולינרית מעולם אחר.
הסיור נערך בדיוק אחרי הפיגוע במתחם שרונה, במחשבה ראשונה, חשבתי שלא מתאים לי ולא כדאי להגיע לאיזורים האלה, אבל במחשבה שנייה החלטתי שאני כן מצטרפת לסיור כי אני מאמינה שהדרך הנכונה בדו קיום היא במפגשים ובשיחות, אני בטוחה שיש אוכלוסיה גדולה שמשתוקקת לחיות בשלווה ובשלום ואסור לנו, למרות הכאב והצער, לתת למיעוט הקיצוני לשבש לנו את החיים.

יום שני, 6 ביוני 2016

לחם כפרי עם גרעיני חמניה, זרעי פשתן, קוואקר ועוד - לחם הבית

אפילו אני לא האמנתי שאצליח לאפות לחם, בלי אופה לחם ורק עם תנור ביתי.
עם הקמחים של מאסטר שף, אין יותר קל מזה, כל המרכיבים כבר נמצאים בתכולת השקית, צריך להוסיף רק מים ו/או שמן, לעקוב אחר ההוראות על גבי השקית והנה יש לכם לחם איכותי, קריספי מבחוץ  ורך מבפנים והכי חשוב, לחם ביתי בריא.
אני כל כך התלהבתי שהחלטתי להכין לחם ממולא בגבינות, אתם יכולים לבחור אם לאפות ככר רגילה או למלא אותה בגבינות, או בירקות, או בכל מה שבא לכם.

יום שבת, 4 ביוני 2016

עוגת גבינה בחושה עם שקדים מולבנים

עוד עוגת גבינה לאוסף העוגות גבינה
עוגת גבינה בחושה, עם מלא שקדים מולבנים, טעימה מאוד וקלה להכנה
המתכון של טובה'לה, חברתי הבלוגרית מהבלוג מהמטבח של טובה'לה, עם קצת שינויים שלי.

ממליצה לבקר בבלוג שלה, יש לה מתכונים נהדרים.

נחשף מתכון לעוגת הקטיפה האדומה רד ולווט - red velvet cake של מלון וולדורף אסטוריה

לקראת חג השבועות, המתכונים הסודיים של עוגות הגבינה הנודעות של וולדורף אסטוריה נחשפות ואני הייתי שם באירוע עיתונאים ובלוגרים.

יום רביעי, 25 במאי 2016

מוסיפים פלפל לבייגל

חברת מאיר בייגל, יצרנית הבייגל המובילה בישראל, מוסיפה פלפל צ'ילי לבייגל שהם מייצרים ומשיקה בייגלה חדש בסידרת "שטוחלה" בטעם צ'ילי מתוק, מוצר חדשני וטעים ואני הייתי שם, באירוע עיתונאים ובלוגרים כדי לספר לכם על כך.

יום שני, 16 במאי 2016

עוגת גבינה המנצחת שלי, קלה להכנה מתאימה גם לפסח

משום מה בעונה הזו אני ממש מתחברת לעוגות גבינה מכל הסוגים, אולי בגלל חג שבועות שמתקרב, אולי בגלל הקיץ. מה שכן ומי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת עוגות גבינה. 
העוגה מתאימה לכל ימות השנה, חגים שבתות וגם לחג פסח כי היא אינה מכילה קמח.

יום רביעי, 4 במאי 2016

ביקור במחנה ריכוז - גטו טֶרֶזִין - טֶרֶזְיֶינְשְטָט - בפראג


הצטרפתי לקבוצה של עובדי מדינה שנסעה לסמינר בפראג, מטעם האיגוד המקצועי של עובדי המדינה. הקבוצה כללה עובדי מדינה ממשרדי ממשלה.
כרגיל, בהתחלה לא כולם מכירים את כולם, אבל בהמשך ולאחר היכרויות, התפתחו חברויות בין חברי הקבוצה.
הסמינר כלל בתוכו תוכנית לימודית של ביקור במחנה ריכוז - גטו טרזין ובמוזיאון שם. מומלץ לקרוא בויקיפדיה.

יום שבת, 30 באפריל 2016

מופלטות - כך תכינו בהצלחה, צעד אחר צעד

נדמה לי שגם המופלטה, כמו הקובה של הכורדים כבר מזמן חוצה עדות.
לאחר אין ספור ניסיונות, קבלתי מתכון מחברה לפורום ניהול בית, באתר תפוז, פרקטי והמתכון יצא לי מוצלח וטעים כמובן.
קבלתי אישור לפרסם את המתכון ושמחה לשתף אותכם.

יום שישי, 29 באפריל 2016

עוגת גבינה פירורים ללא אפייה - כשרה לפסח

הערות מקדימות:
1. אפשר להשתמש בתבנית אפיה עגולה גודל 24, או מרובעת, מה שאוהבים
2. הפירורים מעוגיות של פסח
3. את העוגה צריך להכין מראש כי צריך להקפיא אותה לכמה שעות, עדיף אפילו לילה
4. את הפירורים אפשר להכין גם מביסקוויטים ולהכין כל השנה

יום שלישי, 19 באפריל 2016

מוזיאון המוסיקה העברי הראשון בירושלים

ירושלים חווה פריחה לקראת האביב ואטרקציות תרבותיות רבות נפתחות לקהל הרחב ועל מנת להביא לכם חלק מהאטרקציות, הוזמנתי לסיור עיתונאים ובלוגרים.
בין יתר האטרקציות שבהם ביקרנו, היה מוזיאון המוסיקה העברי הראשון שנפתח בירושלים.
המוזיאון נותן במה לתרבות העשירה של המוסיקה העברית על כל השפעותיה וגווניה לאורך ההסטוריה. 
המוזיאון נפתח לקהל הרחב ב-14.4.16.

פסח בגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים - חוויה של ילדות של פעם

ערכנו סיור עיתונאים ובלוגרים בגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים - חוויה של ילדות של פעם.
הגן הבוטני בירושלים מזמין אתכם, ההורים והילדים, לבקר בגן בשיא פריחתו, להיות הראשונים שיחוו את 'שביל התגליות', פרוייקט ייחודי וחדשני המעניק חוויה משפחתית איכותית בחול המועד פסח.

יום ראשון, 17 באפריל 2016

אירועי פסח 2016 באתרי הרובע היהודי בירושלים

הוזמנתי לסיור עיתונאים ובלוגרים למגוון אטרקציות שיתקיימו בחול המועד פסח פסח באתרי הרובע היהודי בעיר העתיקה בירושלים.
מסע בעקבות חזקיהו המלך * תערוכת חותם המלך* שי צברי ועמיר בניון במופעי פיוט ללא תשלום ב'חורבה' * לראשונה סיורים לקהל הרחב במגדלי קדם ובחומה הרחבה * סיורים מודרכים ועצמאים * פעילויות לילדים ועוד
חול המועד פסח ט"ז ניסן - י"ט ניסן, 24-28.4.2016

יום שלישי, 29 במרץ 2016

יום שני, 28 במרץ 2016

ג'ינג'ר - מותג הלייף סטייל והאופנה לבית הגיע לירושלים

מותג הלייף סטייל והאופנה לבית, משיק את הסניף השמיני של הרשת ברחוב שמעון בן שטח 13 בירושלים ואני הוזמנתי לאירוע הפתיחה. 
לקראת האביב וחג פסח המתקרב, זה הזמן לפנק ולחדש את הבית.
החנות מציעה קבוצות פריטים שמתאימות לעיצוב כל אחד מחדרי הבית: כריות נוי, מפות שולחן, שטיחים במגוון גדלים, כלים מעוטרים, אהילים, מצעי מיטה, מוצרי אחסון, פופים, ריהוט קל, פריטי נוי, כלי מטבח והגשה, ועוד.

יום רביעי, 23 במרץ 2016

אביב אומנים ובתים פתוחים בישובים סתריה וכרמי יוסף במועצה אזורית גזר

השולחן המדהים הזה שייך לחוות טל יקב רד פואטרי 
הוזמנתי לסיור בלוגרים במועצה אזורית גזר. הסיור התקיים לרגל פסטיבל "אביב אומנים ובתים פתוחים" שהמועצה מקיימת באזור, בילוי סופ"ש משפחתי במרחב הכפרי.
הקהל הרחב מוזמן לבקר בישובים סתריה וכרמי יוסף, שבתחום המועצה, בימים שישי ושבת, לפגוש אומנים וליהנות מאומנות, תרבות, יין אוכל ביתי ועוד. 
האירועים יתקיימו בין התאריכים 1-2.4.2016 בין השעות 10:00 - 16:00.

יום שלישי, 22 במרץ 2016

תערוכת היין הכשר Wine Jerusalem 2016 בירושלים

הוזמנתי להשתתף באירוע עיתונאים שהתקיים לפני מספר ימים בבניני האומה בירושלים, אירוע של תערוכת היין הכשר, Wine Jerusalem 2016. אלפי אוהבי יין גדשו את האולם, כ-40 יקבים ישראליים השתתפו בתערוכה, יינות חדשים הושקו והרבה.

יום ראשון, 13 במרץ 2016

עלי גפן ועלי כרוב ממולאים


לתבשיל הזה אנחנו קוראים בכורדית: יָפְּרָךְ - עלי גפן ועלי כרוב ממולאים. התבשיל הזה מצריך קצת עבודה, אבל שווה, זה אוכל ביתי, טעים, משביע ומנחם.
יש לנו גפן בגינה, בעונה שהגפן פורחת, אני קוטפת עלים, חלק מכינה באותו זמן וחלק מקפיאה, כך שיש לי תמיד עלי גפן במקפיא. מידי פעם אני גם מקבלת מאמא שלי, כי גם היא קוטפת בעונה והרבה ומקפיאה.

יום חמישי, 3 במרץ 2016

ריבת תפוז סיני - קומקוואט

אני מאוד אוהבת להכין ריבות בבית, מכל פרי בא לי לעשות ריבות. בקיץ זה בכלל חגיגה עם הפירות, אבל גם עם הפירות של החורף, במיוחד עכשיו שיש את התפוז הסיני, קומקוואט בשפע בשווקים ויש כאלה שאפילו מגדלים בחצר/בגינה.

יום רביעי, 24 בפברואר 2016

עוגת גבינה עם דובדבנים חמוצים


הערות חשובות להצלחת העוגה:
  • תהליך ההכנה והאפייה אורך קצת זמן אבל שווה
  • לחמם תנור ל-180 מעלות, למלא תבנית של התנור במים עד לגובה 3/4 ולהכניס לתנור
  • לא לפתוח את התנור על לסיום האפייה ולהשאיר את העוגה בתנור לשעתיים נוספות לייצוב
  • גודל התבנית: 26
מצרכים:
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר - אפשר להפחית למי שלא אוהב כל כך מתוק, אני שמה 3/4 כוס
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% - לשים בתוך מסננת חצי שעה שתגיר נוזלים
  • 2 מיכלים שמנת חמוצה 9% להניח גם במסננת להגיר נוזלים
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 צנצנת דובדבנים חמוצים + 1 כף סוכר + 4 כפות שטוחות קורנפלור

אופן הכנה:
  • להכניס לקערה חלמונים, גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ווניל וקורנפלור, לטרוף עד שנוצרת בלילה אחידה וללא גושים
  • בקערה נפרדת להקציף חלבונים עם סוכר לקצף חזק ויציב
  • לקפל את קצף החלבונים בעדינות ובכמה פעמים לתוך בלילת הגבינה, לערבב היטב עד שכל התערובת אחידה
  • להעביר לתבנית, להניח בזהירות את התבנית בתוך תבנית המים שבתנור
  • לאפות חצי שעה בחום 180 מעלות. לאחר חצי שעה להנמיך את החום ל-120 מעלות ולאפות שעה נוספת
  • לכבות את התנור ולא לפתוח את דלת התנור, להשאיר בתנור לפחות שעתיים להתייצבות.
  • בינתיים להכין את הדובדבנים: לסנן את המים של הדובדבנים לתוך סיר קטן, להוסיף למים קורנפלור ולערבב היטב עד שלא יהיו גושים, להוסיף סוכר ולהרתיח
  • אחרי הרתיחה, להנמיך את האש ולערבב עד לקבלת רוטב סמיך, לכבות 
  • להוסיף את הדובדבנים, לערבב בעדינות, לקרר
  • לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, לשפוך מעל את הדובדבנים ולשלוח למקרר לפחות 
  • ללילה להתייצבות



         







יום ראשון, 21 בפברואר 2016

יום חמישי, 28 בינואר 2016

מוסקה בשר חצילים ותפוחי אדמה

המוסקה, היא חגיגה לאוהבי החצילים והבשר, השילוב ביניהם טעים מאוד. 

אצלי אוהבים אותה משודרגת, אז אני שמה למטה תפוחי אדמה פרוסים, מעל עגבניות פרוסות ואח"כ את שכבות החצילים והבשר ומסיימת ברביכה ופירה. את הרעיון של הרביכה והפירה לקחתי מספר בישול ישן מאוד שיש לי של קלודיה רודן "מטעמי המזרח" ומאז אני תמיד מכינה בשיטה הזו.

יום שלישי, 19 בינואר 2016

לחמניות ביס

הלחמניות האלה, כל כך קטנות, רכות וטעימות שבא לטרוף אותן, הן הכי טעימות כשהן יוצאות מהתנור אחרי שהבית התמלא בריחות של האפייה.  

יום רביעי, 13 בינואר 2016

אלכוהול משובח עד הבית מבית paneco




הוזמנתי לערב עיתונאים ובלוגרים להשקת חנות האון ליין החדשה למשקאות אלכוהוליים paneco.co.il שנפתחה לפני כחמישה חודשים. הערב התקיים בבית פנורמה בתל אביב ונקרא "חדר פרטי" יען כי מיועד לאירועים פרטיים.

יום חמישי, 7 בינואר 2016

תבשיל בשר ראש עם גרגרי חומוס


במסגרת פרויקט מבורך של אתר FoodsDictionary FoodsDictionary - בריאות, תזונה, מתכונים, כלים לדיאטה ומחשבונים
לערוך פעילות בלוגרים טעימה במיוחד שקראו לה: "בלוגרים ממליצים על המתכונים שיעשו את 2016" שמחתי להיות חלק מקבוצת הבלוגרים המובילים שנבחרו.

יום שני, 14 בדצמבר 2015

מג'דרה מהירת הכנה


אני אוהבת מג'דרה, כזו שמכינים לבד בבית ומשקיעים בה עם אורז ועדשים ירוקות והרבה הרבה בצל מטוגן.
אבל יש גם קיצורי דרך, חברת סנפרוסט משווקת מוצר שנבחר על ידי הצרכנים וקבל את אות מוצר השנה לשנת 2015. כחלק מהסדרה הזוכה, 'אורז מג'דרה' נותן מענה למגמת הנוחות ומהווה גיוון לתוספת מזינה ובריאה לארוחה קלה ומהירה ב- 10 דקות בלבד.
בבלוג שלי מתכון נוסף של מג'דרה של אמא
האורז והעדשים הם שילוב של דגן וקטנית , המשלימים זה את זה , ויוצרים יחד חלבון בעל איכות תזונתית גבוהה . המוצר דל שומן ודל מלח ועל כן מאפשר לשלוט בכמות התיבול . המוצר אינו מכיל חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט או צבעי מאכל, פתרון מושלם למנת אורז כתוספת חמה לארוחת צהריים או ערב .

יום שלישי, 8 בדצמבר 2015

סופגניות מהירות הכנה

עזבו אתכם מסופגניות מבצק שמרים שלוקח זמן להכין אותם. תכינו סופגניות מהירות הכנה, טעימות עד כדי שחיתות, תמלאו בריבה שאתם אוהבים ותהנו.
מכינים תערובת, מטגנים ויש לנו סופגניות רכות וטעימות. כל אחד יכול להצליח אתן.

יום ראשון, 8 בנובמבר 2015

בייגלה ירושלמי

מי לא אוהב בייגלה ועוד שמכינים לבד בבית, הכי טרי וטעים
אני מכינה בייגלה בערך כמו שאני מכינה חלות, בדרך כלל זה בשבתות וחגים

יום חמישי, 5 בנובמבר 2015

עוגת מיץ תפוזים וקוקוס


העוגה הזו נוסטלגית, בילדותי, כל יום שישי אמא שלי היתה אופה את העוגה הזו והריח שלה לפני כניסת שבת היה מתפשט בכל הבית. עוגה טעימה וקלה מאוד להכנה.