יום שני, 24 באפריל 2017

גטו טרזין - טרזיינשטט - ביקור במחנה ריכוז בפראג

בחודש מרץ 2014 הצטרפתי לקבוצה של עובדי מדינה ממשרדי ממשלה שונים ונסענו לסמינר בפראג, מטעם האיגוד המקצועי של עובדי המדינה. הסמינר כלל בתוכו תוכנית לימודית של ביקור במחנה ריכוז - גטו טרזין ובמוזיאון. מומלץ לקרוא בויקיפדיהמלבד המועקה של הביקור בגטו, הסמינר בשאר הימים היה מהנה. כרגיל, בהתחלה לא כולם מכירים את כולם, אבל בהמשך ולאחר היכרויות, התפתחו חברויות בין חברי הקבוצה.

בחודש מרץ 2014 הצטרפתי לקבוצה של עובדי מדינה ממשרדי ממשלה שונים ונסענו לסמינר בפראג, מטעם האיגוד המקצועי של עובדי המדינה. 
הסמינר כלל בתוכו תוכנית לימודית של ביקור במחנה ריכוז - גטו טרזין ובמוזיאון. מומלץ לקרוא בויקיפדיהמלבד המועקה של הביקור בגטו, הסמינר בשאר הימים היה מהנה.

כרגיל, בהתחלה לא כולם מכירים את כולם, אבל בהמשך ולאחר היכרויות, התפתחו חברויות בין חברי הקבוצה.

יום ראשון, 23 באפריל 2017

ריזוטו כורדי - אורז חמוץ - ריזה חמוסה בכורדית


את האורז הכורדי החמוץ, כל כורדי מכיר, קוראים לו רִיזָה חָ'מוּסָה. מעין ריזוטו. אני בטוחה שמי שמכיר את את האורז הזה וטעם ממנו, רירי הטעם שלו עולים עכשו. אני גדלתי על האורז הזה והטעם תמיד מזכיר לי את הבית והילדות. מי שלא מכיר ולא טעם, מומלץ לנסות. אין צורך להוסיף לו כלום, להכין ולהגיש.

יום חמישי, 13 באפריל 2017

הנה זה בא - חביתיות

הנה זה בא: כל שנה מחכים לחביתיות האלה, יש להם ביקוש. התערובת פשוטה וממה שיש בבית. לשידרוג הטעם אפשר להוסיף לתערובת גבינות קשות (חמד, צהובה, מה שבא לכם). 
אז בואו נתחיל:  

יום שבת, 8 באפריל 2017

חרוסת לפסח

גם את החרוסת אני מכינה בבית. ההכנה פשוטה וקלה: קולה אגוזים, מרסקת, מבשלת את התמרים עם סילאן ומים והחרוסת מוכנה.

חזרת - למה שלא תכינו לבד?

אם אתם בין אלה שאוכלים חזרת, למה לקנות אם אפשר להכין לבד? חזרת טריה וטעימה, בכלום עבודה, נכון שהתעסקות עם שורש החזרת גורמת לדמעות בעיניים ובאף אבל אפשר להתגבר על זה.

יום שלישי, 4 באפריל 2017

כופתאות מקמח מצה ממולאות בשר לפסח


הכופתאות המושלמות שלי ממולאות בשר ומקמח מצה לפסח..
למה שלא תשקיעו ותכינו למשפחה שלכם בפסח כופתאות ממולאות בשר במקום הקיינדלך הרגילים שאנחנו מכירים? זה המתכון שלי לכופתאות מושלמות.... קצת עבודה, אבל שווה והמלצה שלי להכין מראש ולהקפיא....
זה לא סוד שאצלי אוהבים קובה, הילדים מוכנים לאכול כל השבוע קובה וכבר הם דואגים מה יהיה להם לאכול בפסח. הבטחתי להם שהקובה לא יחסר להם, ולא רק, אלא שיהיו להם שני סוגים של קובה. כמו שכתבתי, קצת עבודה, אבל שווה.

יום ראשון, 26 במרץ 2017

בית הקפה הירושלמי "בן עמי המושבה"

בית הקפה הירושלמי 'בן עמי המושבה', משיק תפריט חדש ללא גלוטן, בנוסף לתפריט הקיים בבית הקפה וחוגג בימים אלו שבע שנים להקמתו. לרגל החגיגות, התחדש בית הקפה בתפריט חדש עם מנות ייחודיות ללא גלוטן, אותו בנה היועץ הקולינרי של המסעדה, האגדה הירושלמית, שף שמיל הולנד. לכבוד החגיגות הרכיב השף שמיל הולנד, שני תפריטים חדשים, מיוחדים ומרעננים המשלבים מגוון מנות חלביות, צמחוניות, טבעוניות וללא גלוטן, כך שכל אחד יכול למצוא מנה שמתאימה לו.
ואני הוזמנתי להתרשמות ממגוון המנות העשירות של בית הקפה. איך היו המנות, תפריט והתרשמות כללית, כאן ברשומה.

יום ראשון, 19 במרץ 2017

יום ראשון, 12 במרץ 2017

אוזני המן לפורים

הבצק שלי קל להכנה, לאחר הלישה, מנוחה של חצי שעה והוא מוכן. 
אפשר גם להכין יום מראש, להניח במקרר עד להכנה. מהבצק הזה אפשר להכין רולדות טעימות עם מילויים שונים.


יום ראשון, 5 בפברואר 2017

דברים טובים קורים בירושלים שלי - אירועי ט"ו בשבט בירושלים

הוזמנתי לסיור עיתונאים ובלוגרים בירושלים לקראת חג ט"ו בשבט הקרב ובא...
אין כמו ט"ו בשבט לחגוג על הפירות, היבשים והטריים ואין כמו לחגוג בשוק מחנה יהודה בירושלים בסיור טעימות קולינרי וצבעוני, בהדרכתה של חן קורן, המוכרת לכם מהזוג הקולינרי חן ואלון קורן שהשתתפו בשנה שעברה בתוכנית הריאליטי - אפייה "בייק אוף" בערוץ 2, זכו במקום השני ובתואר חביבי הקהל, ומאז הם עושים את מה שהם הכי אוהבים - מבשלים ואופים ביחד במקום הכי ירושלמי שיש. הם חיים ונושמים את שוק מחנה יהודה, את הריחות והטעמים, את הטריות היום-יומית ואת האנשים המיוחדים. כיום, חן ואלון מעבירים סיורים קולינריים בשוק, סדנאות בישול ואפייה.

יום חמישי, 26 בינואר 2017

תבשיל פלפלים כתומים ממולאים

אחד התבשילים הכי טעימים, הכי שמרגישים אתם בבית והכי קלים להכנה, זה פלפלים ממולאים.
מה שטוב בתבשיל הזה, שאת הפלפלים אפשר להשיג כל השנה בכל הצבעים ובכל הצורות.

יום שלישי, 17 בינואר 2017

עוגת שוקולד עשירה עם ציפוי שוקולד וקוקוס מעל

לא צריך שום סיבה מיוחדת, להכין עוגת שוקולד, עוגה שתמיד כיף להכין וכיף לאכול
העוגה עשירה בשוקולד, קלה מאוד להכנה וטעימה מאוד

יום חמישי, 29 בדצמבר 2016

לביבות תפוחי אדמה - לטקס

לכל מי שביקש ממני, כולל בעלי, הנה המתכון ללביבות תפוחי אדמה שגם נקראים לטקס.
בעלי כמובן לא ביקש מתכון, אלא לביבות מוכנות...

יום חמישי, 8 בדצמבר 2016

סערה של אופנה - יריד A' la moda במתכונת חורפית ענקית!


                          תתכוננו - סערה של אופנה: יריד A' la moda במתכונת חורפית ענקית!
מתחם ביגוד - רחוב חיים לנדאו 2, גבעת שמואל
 מתחם אקססוריז - זבולון המר 4, גבעת שמואל

יום שני, 5 בדצמבר 2016

לחם שיפון - כך תכינו לחם שיפון ביתי בקלי קלות הכנה, טעים ובריא

איזה כיף לאפות לחם לבד בבית, ועוד לחם שיפון שהוא לכל הדעות בריא וגם טעים ואחרי שקבלתי פידבק חיובי ומחמאות מבני הבית, אז בכלל, זה כיף גדול...
אני מאמצת וממליצה לכם גם לנסות, קלי קלות הכנה והמחמאות לא יאחרו לבוא.
ובכלל במזג אוויר הזה, אין כמו ריח של לחם בבית...

יום חמישי, 1 בדצמבר 2016

מסעדת המבורגים חדשה בתל אביב "בורגר פקטורי אקספרס"

מסעדת המבורגרים חדשה נפתחה בתל אביב "בורגר פקטורי אקספרס
הוזמנתי ביחד עם חברותי הבלוגריות, לאירוע השקה של בלוגרים וכתבי מזון להיכרות במסעדה חדשה שנפתחה בתל אביב, מסעדת "בורגר פקטורי אקספרס".
איש העסקים גיא פרוביזור משיק מסעדת המבורגרים חדשה - המציעה תפריט במחירים אטרקטיביים.
גיא הוא הבעלים של רשת "עדן טבע מרקט" והוא התפרסם כמי שהביא את מהפכת המזון האורגני לישראל, רשת חנויות לשיווק ויטמינים GNC
בימים אלה הוא משיק מסעדת המבורגרים איכותיים חדשה, "בורגר פקטורי אקספרס שממוקמת בלב תל אביב, ברחוב אבן גבירול 22. בכוונתו של גיא, לפתח את הרשת לרשת המבורגריות. 

יום חמישי, 17 בנובמבר 2016

בואו לראות איך ירושלים מתעוררת - מסעדת גריל חדשה בירושלים - כינור בכיכר

בואו לראות איך ירושלים מתעוררת ובמיוחד בשעות הלילה.
כירושלמית, שאוהבת את ירושלים שלי אני שמחה על כל התעוררות והתחדשות מרכזי הבילוי במרכז ירושלים. 
בשנה האחרונה נפתח במידרחוב נחלת שבעה, שהומה ממילא במסעדות, בתי קפה, הופעות ועוד, מוזיאון המוסיקה העברי החדש הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובסיור בלוגרים ועיתונאים נחשפנו לראשונה למוזיאון הזה. כתבה על המוזיאון כאן.

יום ראשון, 30 באוקטובר 2016

עוגיות ביסוקוצ'וס מתוקים

את העוגיות האלה הכנתי ממתכון שאני הרכבתי.
קראתי להן ביסקוצ'וס, גם בגלל תהליך האפייה שדומה מאוד להכנת הביסקוצו'ס השטוחים הרגילים וגם בסופו של דבר, זה זה סוג של עוגיות יבשות ומתוקות. יש גם בגירסה מלוחה, אבל הפעם נעסוק במתוק.
העוגיות האלה מתאימות לכל השנה, הן קלות להכנה וטעימות מאוד ותמיד טוב שיש אותן בבית, אפשר להכין את הבצק ולהקפיא וכשבאים אורחים, פשוט לשלוף מהמקפיא להפשיר לפרוס ולאפות לפי ההוראות.

יום שני, 24 באוקטובר 2016

נורבגיה - 10.7.16 - 11.7.16

זוהי רשומה רביעית על הטיול שלי בסקנדינביה והפעם, נורבגיה, ארץ הנהרות המפלים והפיורדים
רשומה שלישית על הטיול בסקנדינביה:
רשומה ראשונה על הטיול בפינלנד - הלסינקי כאן 
רשומה שניה על הטיול בשבדיה - שטוקהולם כאן
רשומה שלישית על הטיול בשבדיה - אוסלו כאן

יום ראשון, 23 באוקטובר 2016

עוגת בננות עם פצפוצי שוקולד


מה עושים עם משלוח של בננות בשלות שהגיע אלי? הדבר הראשון שעולה לי, כמובן מילק שייק בננות, והשני, עוגה.   
קבלו מתכון לעוגה קלה להכנה מנחמת וטעימה מאוד.

יום שבת, 8 באוקטובר 2016

טיול ריינג'רים במדבר הרי יהודה וארוחת בשרים במסעדה "כנענית"


לאחר שסיימנו את הסיור ביקב פסגות - רשומה כאן על הסיור, הגענו, למסעדה "כנענית" שנמצאת בתחנת דלק בצומת כפר אדומים, על מנת לסייר במדבר ולאחר מכן לארוחה בשרים מיוחדת וטעימה במסעדה.

פעילות חווייתית במהלך חוה"מ סוכות לכל המשפחה - יקב פסגות

מטקסס באהבה ישירות ליקב פסגות. כ- 400 מתנדבים אוהבי ישראל שנקראים קבוצת היובל - מתנדבים אוהבי ישראל מארה"ב ואירופה מגיעים כבר 12 שנה לבצור בכרמים של יקב פסגות. הם מאמינים שאם הם יעסקו בחקלאות יהודית בארץ ישראל, הגאולה תגיע מהר יותר. תחילת פעילות ארגון 'היובל', בשנת 2004, מאז הגיעו לארץ כ-3,000 איש על מנת לעבד את האדמה ולטעת גפנים בכרמי יקב הבוטיק פסגות וביקבים נוספים. פעילותם בארץ נמשכת בד"כ כשלושה חודשים. 
גם אנחנו הגענו ליקב פסגות, לא ליבצור, לסקר, בסיור של בלוגרים ועיתונאים. בואו לקרוא

יום שבת, 10 בספטמבר 2016

אירוע השקת הספר "מדריך לחיים טובים" של מגזין הבריאות "מנטה"

הוזמנתי לאירוע עיתונאים ובלוגרים, לבוקר של כיף, לכבוד השקת הספר "מדריך לחיים טובים" של מגזין הבריאות "מנטה". האירוע התקיים בנמל תל אביב, במתחם ארקה, המקום קושט בשלטים של מנטה

יום ראשון, 4 בספטמבר 2016

תחגגו את ראש השנה עם כלי נעמן

ניחוח ספרדי במטבח.
רשת "נעמן" והשף אסף גרניט משנים את חוקי המשחק במטבח.
הוזמנתי לאירוע עיתונאים ובלוגרים, להשקת סדרת כלי הבישול "גרניט" מבית נעמן. 

האירוע התקיים במסעדת הסדנא של השף אסף גרניט שמשתמש במטבחים שלו בכילים של נעמן.

יום ראשון, 7 באוגוסט 2016

סקנדינביה - פינלנד - הלסינקי 4.7.16 - 5.7.16


מזמינה אתכם לטייל אתי דרך הצילומים שלי בסקנדינביה לארצות: פינלנד, שבדיה, נורבגיה ודנמרק.
אחלק את הטיול לכמה רשומות. 
הרשומה הזו היא הראשונה, על הטיול שלנו בהלסינקי שבפינלנד, שם התחלנו את הטיול
יום שני, 4.7.16 שעה 5:30 לפנות בוקר, שדה התעופה בן גוריון, אחרי הקפה, אחותי ואני עושות סלפי 


יום שני, 20 ביוני 2016

פסטה ביתית טריה מקמח רגיל

בימים החמים האלה, אין כמו להכין אוכל קל ומהיר הכנה. תנסו להכין פסטה בבית.
ההבדל בין פסטה ביתית לפסטה קנויה, הוא גדול, גם בטעם וגם במרקם, נכון שזה קצת עבודה, אבל שווה כל רגע. 

יום רביעי, 15 ביוני 2016

לילות רמאדאן בעיר טייבה

לקראת אירועי לילות רמאדאן של האוכלוסיה המוסלמית בארץ, הצטרפתי ביחד עם עיתונאים ובלוגרים לסיור חוויה תיירותית, תרבותית, קולינרית מעולם אחר.
הסיור נערך בדיוק אחרי הפיגוע במתחם שרונה, במחשבה ראשונה, חשבתי שלא מתאים לי ולא כדאי להגיע לאיזורים האלה, אבל במחשבה שנייה החלטתי שאני כן מצטרפת לסיור כי אני מאמינה שהדרך הנכונה בדו קיום היא במפגשים ובשיחות, אני בטוחה שיש אוכלוסיה גדולה שמשתוקקת לחיות בשלווה ובשלום ואסור לנו, למרות הכאב והצער, לתת למיעוט הקיצוני לשבש לנו את החיים.

יום שני, 6 ביוני 2016

לחם כפרי עם גרעיני חמניה, זרעי פשתן, קוואקר ועוד - לחם הבית

אפילו אני לא האמנתי שאצליח לאפות לחם, בלי אופה לחם ורק עם תנור ביתי.
עם הקמחים של מאסטר שף, אין יותר קל מזה, כל המרכיבים כבר נמצאים בתכולת השקית, צריך להוסיף רק מים ו/או שמן, לעקוב אחר ההוראות על גבי השקית והנה יש לכם לחם איכותי, קריספי מבחוץ  ורך מבפנים והכי חשוב, לחם ביתי בריא.
אני כל כך התלהבתי שהחלטתי להכין לחם ממולא בגבינות, אתם יכולים לבחור אם לאפות ככר רגילה או למלא אותה בגבינות, או בירקות, או בכל מה שבא לכם.

יום שבת, 4 ביוני 2016

עוגת גבינה בחושה עם שקדים מולבנים

עוד עוגת גבינה לאוסף העוגות גבינה
עוגת גבינה בחושה, עם מלא שקדים מולבנים, טעימה מאוד וקלה להכנה
המתכון של טובה'לה, חברתי הבלוגרית מהבלוג מהמטבח של טובה'לה, עם קצת שינויים שלי.

ממליצה לבקר בבלוג שלה, יש לה מתכונים נהדרים.

נחשף מתכון לעוגת הקטיפה האדומה רד ולווט - red velvet cake של מלון וולדורף אסטוריה

לקראת חג השבועות, המתכונים הסודיים של עוגות הגבינה הנודעות של וולדורף אסטוריה נחשפות ואני הייתי שם באירוע עיתונאים ובלוגרים.

יום רביעי, 25 במאי 2016

מוסיפים פלפל לבייגל

חברת מאיר בייגל, יצרנית הבייגל המובילה בישראל, מוסיפה פלפל צ'ילי לבייגל שהם מייצרים ומשיקה בייגלה חדש בסידרת "שטוחלה" בטעם צ'ילי מתוק, מוצר חדשני וטעים ואני הייתי שם, באירוע עיתונאים ובלוגרים כדי לספר לכם על כך.

יום שני, 16 במאי 2016

עוגת גבינה המנצחת שלי, קלה להכנה מתאימה גם לפסח

משום מה בעונה הזו אני ממש מתחברת לעוגות גבינה מכל הסוגים, אולי בגלל חג שבועות שמתקרב, אולי בגלל הקיץ. מה שכן ומי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת עוגות גבינה. 
העוגה מתאימה לכל ימות השנה, חגים שבתות וגם לחג פסח כי היא אינה מכילה קמח.

יום רביעי, 4 במאי 2016

ביקור במחנה ריכוז - גטו טֶרֶזִין - טֶרֶזְיֶינְשְטָט - בפראג


הצטרפתי לקבוצה של עובדי מדינה שנסעה לסמינר בפראג, מטעם האיגוד המקצועי של עובדי המדינה. הקבוצה כללה עובדי מדינה ממשרדי ממשלה.
כרגיל, בהתחלה לא כולם מכירים את כולם, אבל בהמשך ולאחר היכרויות, התפתחו חברויות בין חברי הקבוצה.
הסמינר כלל בתוכו תוכנית לימודית של ביקור במחנה ריכוז - גטו טרזין ובמוזיאון שם. מומלץ לקרוא בויקיפדיה.

יום שבת, 30 באפריל 2016

מופלטות - כך תכינו בהצלחה, צעד אחר צעד

נדמה לי שגם המופלטה, כמו הקובה של הכורדים כבר מזמן חוצה עדות.
לאחר אין ספור ניסיונות, קבלתי מתכון מחברה לפורום ניהול בית, באתר תפוז, פרקטי והמתכון יצא לי מוצלח וטעים כמובן.
קבלתי אישור לפרסם את המתכון ושמחה לשתף אותכם.

יום שישי, 29 באפריל 2016

עוגת גבינה פירורים ללא אפייה - כשרה לפסח

הערות מקדימות:
1. אפשר להשתמש בתבנית אפיה עגולה גודל 24, או מרובעת, מה שאוהבים
2. הפירורים מעוגיות של פסח
3. את העוגה צריך להכין מראש כי צריך להקפיא אותה לכמה שעות, עדיף אפילו לילה
4. את הפירורים אפשר להכין גם מביסקוויטים ולהכין כל השנה